top of page
ZWANGERSCHAP

FAQ - Meest gestelde vragen

Op deze pagina beantwoord ik vrijwel alle vragen die ik ooit heb gehad! 

Zodra je een reportage hebt geboekt ontvang je een link met alle praktische informatie met bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen: 'Wat voor kleding doen we aan?', 'Worden de foto's nabewerkt?', 'Hoe kan ik de foto's uitkiezen?' enzovoorts :)

 

Klik hiernaast op de reportage waar jij vragen over hebt. Staat jouw vraag hier niet tussen?

Neem dan even contact met me op :)

Hoe ver van te voren moet ik een afspraak maken voor een zwangerschapsreportage?

Dit staat (gelukkig) niet vast. Soms plan ik een afspraak en dag van te voren in, maar soms ook maanden van te voren. Het is maar net in welke periode je de afspraak wilt inplannen.

Houdt er wel rekening mee dat de weekenden vaak wat drukker zijn dan doordeweekse dagen ;)​

 

 

Wat is de beste periode voor een zwangerschapsreportage?

Eigenlijk wanneer je een duidelijke buik hebt, over het algemeen is dat rond de 28 - 30e week van je zwangerschap. Ben je in verwachting of een meerling, dan is het beter om dit rond week 25 te doen! Zodra je zwanger bent kan je dus al een afspraak maken!

 

 

Fotografeer je ook in het weekend?

Jazeker! Het weekend is het meest populair bij het inplannen van een afspraak. Vaak staan de weekenden 2 weken van te voren vol met afspraken. Wil je jouw afspraak graag in het weekend plannen? Houdt hier dan rekening mee!

 

 

Op welk deel van de dag kan ik de zwangerschapsreportage het beste plannen?

Over het algemeen fotografeer ik graag 2 uurtjes na zonsopkomst en voor zonsondergang.
Het licht is dan mooi zacht, wat perfect is voor mooie foto's. Houdt hier rekening mee tijdens het inplannen van de afspraak.

 

 

Hoeveel foto's ontvang ik, en hoeveel kost het om meerdere foto's te ontvangen?

Na de reportage ontvang je een link naar een persoonlijke, beveiligde galerij.

Hieruit kies je 15 foto's die je professioneel bewerkt ontvangt. Wil je meer dan 15 foto's uitzoeken, kost dit € 15,- per foto.

 

 

Hoe lang duurt zwangerschapsfotografie, en waar wordt dit gehouden?

De reportage duurt over het algemeen ongeveer 1 á 1½ uur. Als je een voorkeur hebt voor een locatie (bijvoorbeeld strand, bos of duinen) kan je dit aangeven in de vragenlijst die ik je toestuur zodra je hebt geboekt! Heb je zelf geen locatie in gedachte?

Dan kunnen we samen natuurlijk je wensen doorspreken en zien wat hier het beste bij past!

 

 

Heb je een studio waar we de foto's kunnen laten maken?

Nee, ik fotografeer alleen met daglicht. Een binnenlocatie is mogelijk zolang hier voldoende daglicht aanwezig is :)

 

 

Mag ik ook samen met mijn partner op de foto?

Natuurlijk! Houdt je partner er niet zo van om op de foto te gaan? Dan maken we als eerste wat foto’s samen, daarna mag hij/zij lekker relaxen! ;)

 

 

Kan ik ook samen met mijn oudere kind(eren) op de foto?

Ja, dat kan, maar houdt er rekening mee dat kleine kinderen over het algemeen het moeilijk vinden om lang hun aandacht erbij te houden. We proberen als eerste enkele foto’s met de kinderen te maken. Hierna is het het verstandig om de kinderen met een volwassene weer weg te laten gaan zodat we verder kunnen gaan met de rest van de reportage

Het wordt slecht weer, wat nu?

Wanneer het slecht weer is, of de afgesproken locatie om andere redenen niet beschikbaar is, zullen we de afspraak natuurlijk zonder extra kosten verzetten. De nieuwe afspraak wordt binnen een week opnieuw ingepland.

 

 

Hoe zit het met de reiskosten?

Ik reken een kilometervergoeding van € 0,70 per km, ook eventuele parkeer of tolkosten zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

bottom of page